Tuesday, August 24, 2010

Comel? ya! Halal? tidak!

Sekali pandang memang comel. Malah mungkin akan ada yang cakap yang dalam gambar ni kambing biri-biri. Tapi...tengok sekali lagi.




Babi dalam gambar ni daripada baka Mangalista asal dari Hungary. Bulu dia memang comel dah macam teddy bear pun ada.

Tujuan aku letak gambar makhluk Tuhan yang satu ni ialah supaya anda yang Muslim berhati-hati ketika membeli barangan daripada bulu binatang. Itu je. No offence to non-muslim by the way. Every little things that God created need to be respected. Including boar.


12 comments:

[z@ck] said...

teknologi sekarang makin maju..semua binatang dia nak kacuk

eelobor said...

teknologi cuba mengatasi kuasa Yang Maha Esa

almutarjimah said...

@zack : kacuk tu tak kisah yang penting umat Islam tak ambil mudah la. Hang kan selalu dok beli coat kan jaga2 noh~

almutarjimah said...

@eelobor : semoga teknologi dimanfaat sepenuhnya buat kebaikan Muslim dan manusia sejagat amnya.

Azman Roslan said...

aku igt biri-biri rupanya babi.. heheheh


Azman Roslan telah datang ke blog ini

almutarjimah said...

yee aku pun ingat kambing...

bidadarihijau said...

eeeeeeeeeeee..geli geli~~~

[z@ck] said...

baiklah =)

almutarjimah said...

@B.H just beware k.

@zack halalan toyyibah :)

Yorke Kun said...

jujur cakap, mmg xcomel langsung..babi original lagi comel!

almutarjimah said...

taste ko tak best la. yg ni lg comel curly hair lagi, yg biasa tu botak je badan dia.

Yorke Kun said...

taste ak terlalu tinggi mungkin..aku lebih suka yang long straight hair..haha